Бесплатeн воздух

- Зошто на Егејците им се големи носовите?
- Затоа што воздухот е бесплатен.

Вицотека

 • Тој: Јес!!! Конечно дочекав!
  Таа: Сакаш да си одам?
  Тој: Не! Не ни помислив на тоа!
  Таа: Дали ме сакаш?
  Тој: Секако....

 • Доктор психотерапевт лекува болен со хипноза:
  - Повторувајте по мене: Јас сум здрав, јас сум здрав...
  Пациентот: - Јас сум здрав...

 • Културна мува прашува друга мува:
  - Извинете, дали оваа столица e слободна?

 • Репортерка истражувала за причините за појава на болеста кравјо лудило, и заминала во Конопиште кај Блажо краварот, па го прашала:
  ...