5 минути подоцна

Мало девојче ја прашува својата мајка:
– Мамо, што значи изразот размена на мислења?
– Мила, тоа е кога татко ти ќе дојде дома со свое мислење, а ќе замине 5 минути подоцна со мое мислење.

Вицотека

 • Со кого бре два саати стоиш пред врата и муабетиш ???
  изнервиран сопругот ја прашува жена му.
  Со комшивката, немаше време да...

 • Малиот Трпе му се фали на малиот Цветко:
  - Мојот дедо беше висок како тоа топола!
  - А, мојот дедо беше повисок од столб!
  -...

 • Седат Трпе и Перо во кафана и преку улица од кафаната зјапаат во една огромна убава куќа.
  Т: - Ја гледаш куќана?
  П: - Да бе,...

 • Мујо го прашува Хасо:
  - Кога би се родил уште еднаш што би сакал да бидеш?
  - Коњ, одговара Мујо.
  - Е два пати исто не може...