Ден на жената?

Го прашува Трпе другар му Трале:
Што е тоа Ден на жената?
Се мисли Трале, се мисли...
Види Трпе, тоа ти е исто што и Ноќ на вештерките само што во случајот е цел ден и цела ноќ.

Вицотека

 • Македонски пратеник го удира камион и трагично загинува. Неговата душа пристигнува во рајот кадешто е пречекана од Св.Петар.
  -...

 • Отишол Трпе на доктор, но не можел да на најде неговата здравствена легитимација па отишол со здравствената легитимација на комшијата Цветко...

 • Ги создал Господ мажот и жената, го погледал прво мажот и рекол:
  - Еј, ти супер си испаднал!
  Потоа ја погледнал жената и рекол:...

 • Разговараат Трпе и Трале:
  Слушај мораш да одиш да го гледаш филмот
  "Баба дала војнику",
  Шветски, емоционален, филмот е топ...