Адвокатски изјави

1. Кажете ни, докторе, дали е вистина дека кога човек умира во сон не е свесен за тоа се до утрото?
2. Колку е стар вашиот најмлад син дваесетгодишник?
3. Дали бевте присутни кога ве фотографираа?
4. Дали бевте сами или немаше никого?
5. Дали Вие или Вашиот помлад брат сте убиени во војната?
6. Дали Ве убија?
7. Колку беа оддалечени возилата во моментот на сударот?
8. Бевте таму додека не заминавте, така ли е?
9. Колку пати извршивте самоубиство?
10. Значи, бебето е зачнато на 14-ти август?
- Да
- А што работевте Вие во тој момент?

Вицотека

 • Двајца Загорци пијат гемишт и ловат риба.
  Штеф:
  Мислим, да се бум развел од своје жене, веч 2 месеца није проговорила з`мном....

 • Студент уловил златна рипка.
  Рипката:
  - Те молам пушти ме и ќе ти исполнам една желба!
  Студентот се помислил малку:...

 • Разговараат Рус и Амер кој е похрабар.
  Рус:
  Јас се и измочав на Белата Куќа.
  Амер:
  А јас се исрав пред Лениновиот...

 • Оди тип во трафика и и вели на продавачката:
  - Дај ми Нова Македонија!
  - Нема, ако сакаш да ти дадам Вечер?
  - Не, фала...