Опера

Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат.
- Мамо, зошто оној мавта со стапот?
- Сине тој е диригент.
- А зошто и се заканува со стапот на дебелана тетка?
- Ма не и се заканува...
...- А зошто тогаш она вреска?

Повеќе од ВицотекаРазговараат две пријателки: - Откако му побарав развод на мажот ми, не престанува да пие. Загрижена сум! - Нема за што... + повеќе

Батко Ѓорѓија отишја куде адвоката и га прашуе: - Извини да те прашам, колко наплаќаш за услуге? - 100 евра за три... + повеќе

Сите животни се договориле да прават забава во домот на лисицата и ја поканиле и стоногалката. Поминува 1 час неа ја... + повеќе

Трпе и прави муабет на Трпана: - Што правиш во слободно време? - Во слободно време сум згодна! - Гледам дека немаш баш... + повеќе