Црнец на патот

Две мачки прават муабет:
- Денес сигурно ќе ме бие малер!
- Од кај знаеш бе?
- Ма од сабајле еден црнец ми го пресече патот.

Вицотека: 

Вицотека

 • За време на пожар пожарникар спасува постара госпоѓа. Кога дамата минува низ прозорецот на скалите, пожарникарот и советува да ги стисне...

 • Што е разликата помеѓу Чак Норис и Хари Потер?
  - На Чак Норис не му треба метла за да лета.

 • Некој човек имал две ќерки и еден син.
  Еден ден на првата ќерка и рекол:
  - Време е да се омажиш, веќе си голема.
  - Неможам...

 • Трпе си ја однел ќеркичката на работа. И кога се вратиле таа го прашува:
  - Тато, зошто твојата секретарка ја викаш кукла?
  Трпе...