Стојко

Синот ја прашува мајката:
- Мамо, мамо, зошто на тетка Мица ќерка и се вика Ружа?
- Па, затоа што тетка Мица многу сакала цвеќе!!!
- А, мамо, мамо, ти што си сакала најмногу?
- Море Стојко, ај престани веќе со тие глупави прашања!

Вицотека: 

Вицотека

 • Таткото: Што ти се црвени очите, сине?
  Синот: Пушев трева!
  Таткото: Лажеш, пичко, пак си плачел!

 • Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот.
  Професорот: Ти, ти што чепкаш таму место да вежбаш како...

 • Седат 3 цигана во кафана и се фалат:
  Циган 1:
  Јас за месец дена симнав 35 кила!
  Циган 2:
  Јас за 15 дена симнав 40...

 • Разговараат две другарки. Едната и вика на другата:
  - Да ти се пофалам си фатив дечко. А другарката и вика:
  - Епа ајде со здравје...