Сијалица

Трпе и Џоле во канцеларија си разговараат:
- Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам.
- Е, како ќе го изведеш тоа, жити се?
- Еве вака, се качил Џоле на ормарот во канцеларија и се закачил со нозете да виси наопачки.
Влегува шефот:
- Што праиш бе Џоле, нормален ли си ти?
- Јас сум сијалица шефе.
- А јас мислам да земеш ти неколку дена одмор, да одиш да се одмориш убаво.
Се симнува Џоле од ормарот и излегува да си оди дома, а Трпе тргнува по него:
- Трпе, кај си тргнал па ти?
- И ја си одам дома шефе, не можам да работам во темница.

Повеќе од ВицотекаНекој човек си водел крава по пат. Го сретнал соседот со кого баш не му биле добри односите и со искривен поглед прашал... + повеќе

Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито? ТИТАНИК.

Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот. Професорот: - Ти, што чепкаш таму место... + повеќе

Мамо, мамо зошто ми ги извадивте бубрезите?! - Па срце мамино, баба зема голема пензија, не смееме да ја загубиме!