Мажи

Умираат сите луѓе на Земјата, се појавува Господ и вели:
- Сакам мажите да се наредат во две групи. Едната со мажи кои се главни во бракот, а другата со оние кои им се подредени на жените.
Групата на подредени мажи станува долга со километри, а во онаа со глави на семејствата застанува само еден.
Господ вели:
- Вие подредените да се срамите! Ве создадов да бидете глави на семејствата. Начисто ме разочаравте. Од сите само еден ги исполнил моите очекувања. Учете од него!...Кажи ми, синко, како ти успеа да бидеш единствен и за пример?
Мажот одговара:
- Господе, мене жена ми ми рече тука да застанам и да не мрдам.

Вицотека: 

Вицотека

 • Во емисија за пороците во општеството гостин во студио, угледен психолог, и вели на водителката, инаку природна плавуша:
  - Еве пример...

 • Брачен пар сака да купи замок. При разгледување на еден, го прашуваат сопственикот: Да нема случајно...

 • Касиерката во кино:
  - Добро човеку, зошто по трет пат купувате билет?
  - Па, што да правам, таму на вратата стои еден идиот и...

 • Zove Ciga hitnu pomoc.
  "Brzo doktore dete nam progutalo k*rton!"
  Doktor zove vozaca i sestru i samo sto nisu...