Вештерките не постојат

Детето:
- Тато, нели вештерки не постојат?
Таткото:
- Ех, кога бев мал и јас така мислев..

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаРазговараат Хрват и Словенец. - Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв... + повеќе

Дечко и девојка сами во стан. Дечкото се впушта во предигра: Дечкото: Што ти е ова? Женската: Носе. Дечкото: Може да го... + повеќе

Млада Шкотска двојка (Мери и Џејми) си се додворува во парк: - Џејми, сакаш ли да ме држиш за рака? - Секако, како... + повеќе

Разговараат црнка, црвенокоса и русокоса: Црнката: – Ех, што сакам да бидам јаболко па да ме милуваат, да ме гризат… да... + повеќе