Сендвичи

Трпе работел во Германија со Германец, Французи и Англичанец на згради повисоки од 30 ката, секој ден пешки се качувале горе, и поради висината горе и ручале, а навечер се спуштале доле и оделе во заеднички хостел на спиење. Условите биле такви да секој ден јаделе исклучиво сендвичи.
Еден ден Германецот се пожалил дека женаму 20 години му прави ист сендвич, и дека ако и утредента има ист сендвич, ќе се фрли и остави писмо зошто го направил тоа.
Тогаш сите се согласиле дека 20 години јадат исти сендвичи и дека ако и удредента имаат ист сендвич сите ќе остават писмо и ќе се фрлат од зградата.
Устредента сите имале исти сендвичи и како кажале така и направиле, сите оставиле писмо и се фрлиле.
Ги закопале заедно бидејки 20 години биле неразделни.
На погребот сите нивни жени коментирале дека не требало така да направат, и дека ако знаеле секој ден ќе им правеле различни сендвичи, и дека не требало така да постапат, на тоа Трпана им вели:
Да Вие сте во право но јас што да кажам, Трпе секогаш сам си ги правеше сендвичите!!!

Вицотека

 • На суд.....
  - Обвинет, зошто ја застрелавте сопругата со 5 куршуми?
  - Па 6-тиот ми заглави!

 • Под директну наредбу на Премиера, Министер за здравство забрануе увоз на Вијагру у Македонију, од стра народ да не се "Дигне".

 • Го прашува наставничката малиот трпе:
  - Ајде сега трпе кажи ни што е разликата помегу мажот и жената?
  Малиот трпе:
  - Кога...

 • Јавља се авганистанац дома и вика:
  - Татеее, како се живи у Куманово?
  Добро сине, екстра, како у харем.
  - Како бе тато како...

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА