Вага за роденден

Трпана на Трпе му вели знаеш ли дека утре ми е роденден?
Да знам.
Трпана:
А што ке ми купиш?
Незнам одговара Трпе.
Трпана:
Јас би сакала нешто мало метално што развива за 1 секунда до 100.
Трпе утре дента доаѓа од Работа и Трпана зачудено гледа кон паркингот
и честита роденден и го дава поклонот отвара а во неа вага.
Трпана:
Па што е ова?
Па нешто мало што од 1 секуна развива и преку 100 !!!

Вицотека

 • Македонска тепачка:
  - Што е бе?
  - Што сакаш бе?
  - Ела бе ваму качи се!
  - Ела бе ти симни се!
  - Леле ако ти се...

 • Пилотот и копилотот разговараат за време на лет:
  - Да пиеме по едно кафе и после да ја „опнеме“ стјуардесата?
  - Може, може…...

 • Малиот Трпе го прашува татко си:
  - Тато! Да те прашам нешто?
  - Прашај бе сине.
  - Зошто секогаш мажите трчаат по жените, a...

 • Мажот ја прашува жената:
  - Драга, дали сум привот со кој си спиела?
  А, жената на тоа:
  - Да, драги прв си. Со другите седев...