Само момент

Плавуша се јавува на аеродром.
- Добар ден, колку трае летот до Париз?
- Само момент....
- Фала многу , пријатно.

Вицотека

 • Hvali se Mujo Sulji:
  Vidi kako je sin sav na mene, a Suljo će njemu :
  Ma nema veze, neka je on nama živ i zdrav...

 • Психијатар му вели на пациентот:
  - Веќе сте целосно здрав. Можете слободно да си одите дома.
  - Колку жално. Цела година бев...

 • Зошто мажите се како сперматозоиди?
  Само еден од милион е од некаква корист.

 • Dolazi Fata kod doktora i žali se na svog Muju:
  • Doktore, njemu je mnogo mali!
  • Kako mali, pa koliki mu je?
  • Pa ima samo...