Воздух

Зошто плавуша седи на радијатор?
- Го влажни воздухот!

Вицотека

 • Разговарале германец, французин и македонец, и се фалат кој му купил, шо му купил на жената за поклон.
  Г: Јас и купив Мерцедес што...

 • Што рекол Господ откако го создал мажот?
  - Можам јас и подобро.

 • Го прашува учителката Јован:
  - Кажи ми јоване, една случајност.
  Јован:
  - Моите мама и тато се венчаа во ист ден.

 • Разговараат две пријателки:
  - Откако му побарав развод на мажот ми, не престанува да пие. Загрижена сум!
  - Нема за што да се...