Или или

Тинејџерот Трпе се јавува кај Вера и ја прашува:
- Здраво, што правиш?
- Вршам научно истражување од областа на нуклеарната физика, што сакаш?
- Па, мислев, ако сакаш, да одиме да се прошетаме низ парк.
- Не сакам.
- Добро, можеби би сакала да одиме во кино подоцна.
- Не сакам.
- Океј, сакаш ли тогаш... да одиме да јадеме нешто?
- Не сакам.
- Епа, ммм, сакаш ли...
- Добро Трпе, зошто не скратиш, до сега можеше сто пати да ме викнеш кај тебе и да имаме
секс, што толку од околу си запнал?
- Или е*и или од*би. Многу е едноставно.

Вицотека

 • Мујо:
  - Како помина во Aфрика ?
  Хасо:
  - Супер, утепав 2 зебри, 4 лавови и 12 ноплизови.
  Мујо:
  - Абе Хасо шо ти...

 • Што е разлика помеѓу Ред Бул и лозова ракија 55 степени?
  Ред бул ти дава крилја, а лозата погон на сите четири.

 • Пациент во операциона сала го прашува докторот:
  - Докторе, навистина ли ќе ме оперира студент?
  - Да.
  - А ако е неуспешна...

 • Ева:
  Адам дали ме сакаш?
  Адам:
  Ма јок!
  Ева:
  (плаче) Тогаш зошто сакаш да водиш љубов со мене?
  Адам:...