Соучесник

Судијата го прашува обвинетиот:
- Ќе ми кажете ли кој е Вашиот соучесник?
- На кого Ви личам јас, Господине судија?
- Зарем да го предадам родениот брат?!

Повеќе од ВицотекаЖената влегува во кујна и го начекува мажот како стои со тепалка за муви во рацете и шета низ кујната. Што правиш?... + повеќе

Доаѓа млад ветеринар во едно село. Го сместуваат кај една вдовица. Пред да си легне и вели на домаќинката: - Спијте... + повеќе

- На излезот на еден хотел се разминуваат маж и жена, и мажот случајно ја удирил жената по гради. За да и се извини и... + повеќе

Вие сите што викате среќата со пари не се купува, префрлете ги кај мене на сметка.