Забава во домот на лисицата

Сите животни се договориле да прават забава во домот на лисицата и ја поканиле и стоногалката. Поминува 1 час неа ја нема, минат 2 часа неа уште ја нема. И зајаков рекол ако не дојде за пола саат ќе одам да ја викнам. И по пола саат тргнува зајаков лут и ја отвара вратата кога ја гледа стоногалката пред врата и и вика налутено:
- Каде си до сега да дојдеш?
А стоногалката уште поналутено му враќа:
- Па шо сте пишале на вратата избришете си ги нозете пред да влезете

Вицотека: 

Вицотека

 • Две плавуши си зборуват:
  Абе цуци, ти како го купи тоа BMW?
  Ами на лизинг.
  А ти како си го купи тој Мерцедес?
  Ами на...

 • Бабата му вели на зетот:
  - Зете кога ќе умрам, не сакам да ме закопувате.
  - Сакам да ме кремирате и пепелта да ја истурите низ...

 • Лежи пијаница на пат, му приоѓа полицаец и го прашува:
  - Што лежиш бе доле?
  - Еве изгубив нешто.
  - Е што де?
  -...

 • Мујо се враќа од доктор и го сретнува Хасо:
  - Што има ново?
  - Ништо, бев на доктор.
  - И што ти рече?
  - 200 евра....