Метла

Што е разликата помеѓу Чак Норис и Хари Потер?
- На Чак Норис не му треба метла за да лета.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСи седи Трпе дома и си мисли на Трпана чиј швалер е касапинот: Сега кога ќе дојде дома ке ја прашам: Кај беше? И таа ќе... + повеќе

Група посетители ја разгледуваат фабриката во која се произведуваат производи од гума. Водичот со гордост им ја... + повеќе

Srce moje, šta ima za ručak? • Ništa, mužiću moj! • Pa i juče je bilo ništa?! • E, pa skuvala sam za dva dana!

Се оженил Блажо за Јапонка. Му дошле на гости Маца и Ристо, и го прашуват: - Море Блажо, како се разбираш со неа? - Со... + повеќе