Кражба

Во затвор лежат двајца крадци. Едниот за кражба на часовник, а другиот за кражба на крава. Крадецот на кравата решил да се пошегува со крадецот на часовникот и го прашал:
- Колку е часот?
- Немам часовник, ама време е да ја измолзеш кравта!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЦиган се спремал да иде у војска и почнал да пушта бркови и другарите го прашуваат: - Зашто бе Рамче пушташ година дена... + повеќе

Пушиш? -Да -Колку дневно? -Три кутии! -Колку пари е една? -80 денари -И колку години пушиш? -15 години. -Значи една... + повеќе

Како програмер се качува на 12 кат со лифт? - Притиска на 1-ви, притиска на 2-ри и бара кај е Enter

Се јавува човек и прашува: - Ало, дали е ова советувалиште за алкохоличари? - Да. - Сакам да ме посоветувате што да... + повеќе