Борба на кучиња

Имало натпревар во борба на кучиња, и кучето на Цветко се живо исподавило и освоило прво место.
Еден од жирито возбудено го прашува што сорта е ова.
- Е па ова е специјална африканска сорта.
- Ама кучево како да е бричено, зошто си го избричил?
- Е па ако не го избричам го викаат лав!

Вицотека: 

Вицотека

 • - Тато, тато, на врата има едни двајца, собираат прилози за изградба на градски базен?!
  - Па дај им една кофа вода...

 • Плавуша му пишува писмо на доктор:
  - Господине доктор, се забавувам со момче веќе 5 години. Секогаш кога ќе му ја ставам раката меѓу...

 • Ајде да пиеме по едно пиво после работата?
  Не можам, треба да си одам дома.
  Зошто?
  Да готвам.
  Ти нели си женет?...

 • Македонец, Американец, Германец и Грк се качиле на облакодер,
  - За Америка! рекол Американецот, скокнал и умрел.
  - За Германија...