Леќа

Плавуша и се јавува на својата мајка и почнува да се жали:
- Мамо, овој мој неблагодарен маж пак не сака да јаде леќа!
- Ќерко, кажи ми што и ставаш додека ја вариш?
- Оп-па! А треба ли и да се вари?!?!

Вицотека: 

Вицотека

 • - Ало снао, како е син ми?
  - Што како е?!
  Цел ден дома дреме, не работи ништо иде по кафани пие, па ќе се врати дома по мене мава...

 • Соседот го прашал Цветко:
  - Абе, да не ти пуши кравата?
  - Не!
  - Епа тогаш ти гори шталата.

 • Одат двајца Охриѓани да купат папагали.
  Продавачов немал два, па на едниот му дал папагал, а на другиот був.
  По неколку дена се...

 • Дотрчал Стојанче дома и ја прашал мајка си:
  - Мамо, можат мали девојчиња да имаат деца?
  - Не, секако дека не можат.
  Истрчал...