Свеж лимон

Зошто плавуша става шампон во супата?
- Бидејќи на него пишува дека е свеж лимон.

Повеќе од ВицотекаК'д се врати у Македонију, сфати дека носталгија беше подобра опција .

Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две... + повеќе

Еден ден, во прелетување низ шумата гавранот видел парче леб. Вешто го зел и почнал да си размислува: - Не смеам да си... + повеќе

Комшии прават муабет: - Комшија зашто додека жена ти пее, ти секогаш излагаш надвор, или на тераса или на улица? - Па... + повеќе