Пакетот ви е претежок

Плавуша во пошта испраќа писмо. Службеникот и вели:
- Пакетот ви е претежок, треба да залепите уште една марка.
- Така ќе биде полесен?

Повеќе од ВицотекаТрпе и неговиот пријател којшто пелтечи се качуваат на Кораб за да планинарат таму. Само што тргнале пријателот пробува... + повеќе

Го уништивме организираниот криминал. Сега во државата ништо не функционира!

Шетаат двајца програмери по улица и сретнуваат згодна девојка: Првиот - Види какви `proprieties` имаа оваа девојка.... + повеќе

Малото зајче го прашува таткото: - Тато, тато што е ова? - Тоа е сине мазга. - А што е тоа мазга, тато? - Татко му е... + повеќе