7 март

Која жена добива највеќе ружи за 8 март?
Онаа која ќе умре на 7 март!

Вицотека

  • Ги водат децата на посета на зоолошка градина. Запираат пред слоновите и ги прашуваат:
    - Деца, кое е ова животно?...

  • Седат двајца полицајци облечени како цивили во кафана и слушаат еден од гостите како кажува виц.
    - Зошто полицајците секогаш шетаат по...

  • Под директну наредбу на Премиера, Министер за здравство забрануе увоз на Вијагру у Македонију, од стра народ да не се "Дигне".

  • Бегале партизаните од германците и се скриле кај една баба дома. Дошле германците кај бабата на врата, влегуваат и ја прашуваат:
    -...