Препотентен

Во стар Египет деца имаат диктат, реченицата гласи:
“Рамзес трети бил препотентен“
На тоа еден ученик се јавува
- Извинете учителке, препотентен се пишува со два кура или со три?

Вицотека

 • Ја прашува некоја девојка својата пријателка:
  - Гледам имаш нов дечко билдер, вистински маркантен мачо тип! Каков...
 • Мајк Тајсон влегува во рингот. Против него требало да се бори некој силен боксер, но во последен момент се откажал. За да не пропадне шоуто...

 • Како на Македонски ја викаат Шехерезад?
  - Благица.

 • Цветко и вика на жена си:
  - Жено, морам да ти се исповедам нешто…
  - Што си направил сега?!
  - Кога имаме секс цело време...