Ја гу изневери жену ми

Отишја човек да се исповеда:
- Дедо попе ја гу изневери жену ми!
- Колко пута чедо божје?
- Па добро ја не дојде да се фалу веч да се исповедам!

Повеќе од ВицотекаДвајца студенти полагаат испит. Влегол првиот и еве ги прашањата: 1) Кога почнало илинденското востание? - 1903! 2) Кој... + повеќе

Прв состанок на дечко и девојка. Прв пат во животот и за него и за неа. Абер немаат од “оние работи“. И така си шеткаа... + повеќе

Што вели кондом во суд? - Не сум јас крив, ме навлекоа!

Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија. Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил... + повеќе