Што е храброст?

На час по македонски јазик, учителката прашува:
- Што е храброст?
Зоки Поки крева рака.
- Кажи Зоки, што е храброст?
- Храброст, учителке, е ништо да не знаеш, апсолутно ништо да не знаеш а да креваш рака!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаРазговараат две пријателки: - Откако му побарав развод на мажот ми, не престанува да пие. Загрижена сум! - Нема за што... + повеќе

Што е разлика помеѓу Ред Бул и лозова ракија 55 степени? Ред бул ти дава крилја, а лозата погон на сите четири.

Е да знаете што е криза??? Кога влeгуваш во кинеска продавница и викаш: Ништо, ништо, само гледам!?!

Отишол Трпе во сауна. Околу него само голи мажи. Одеднаш на некој му заѕвонил телефонот, типот бркнал во газот, го... + повеќе