Салто

Знаете како настанал зборот точак?
- Чак Норис правел салто и публуката викала:
- То,Чак,то,Чак.

Вицотека

 • Dolazi prodavač usisavača kod babe na vrata,
  - "Evo imamo nove...."
  - "Nemam ja novaca za to sinko!"
  - "Ma molim Vas samo...

 • Мара и се јавува на Трпана на мобилен:
  - Шо правиш бе Трпанче?
  - Еве му го џвакам на Трпе!
  - Мислиш му го пушиш!?!
  -...

 • Зошто кравите пасат трева?
  - Зошто немаат раце да ја смотаат!!!

 • Што е заедничко меѓу Телевизиско Шоу и Шоу во Живо?
  -Телевизорот можеш да го изгасиш!