Тест

Разговараат две плавуши:
Плавуша 1
- Правев тест за интелигенција.
Плавуша 2.
- И ?
Плавуша 1
- Фала богу негативен е.

Вицотека

 • Плавуша прв пат прави ручек и после 2-3 залчиња мажот прашува:
  - Драга а со што го полнеше крапот?
  - Како тоа мислиш сум го...

 • - Жена ми свири на клавир, постариот син на труба, а помладиот на кларинет.
  - А ти?!
  - Јас седам и све трпам ?!?

 • - Зашто плавуша седи пред куќа со чаша?
  - Бидејќи и рекле дека куќата части.

 • Учителке, учителке, Марко ме удира со столицата.
  - Па удри го и ти него со столица.
  - Неможам, мојата е ретка...