Атлас

Оди малиот Трпе кај татко му:
- Тато учителката ни кажа да си купиме атлас.
- Сине, а да почекаме малце да се среди светов?

Повеќе од ВицотекаМајка и бебе патувале во автобус. Детето почнало да плаче. Мајката земала да го дои, но тоа не престанувало. - Јади ако... + повеќе

Умира Рамче, и на вратата од рајот слуша глас: - Добредојдовте во рајот, тука не треба да се грижите за пари, тука пари... + повеќе

Дечко и се пушта на кичевчанка и оваа му вика: - Ја не зна да се бацва, не зна да се лапа, клај го!

2018 Македонија влегува во ЕУ. 2019 Првиот Македонец се вработува во администрацијата на ЕУ. 2020 Ги вработува... + повеќе