Нема што немам

Го прашуваат Рамче како живее, а тој одговара:
- Па, брате, немам струја, немам вода, немам што да јадам, немам со што да се греам...
- Брат, нема што немам!

Вицотека

 • Една жена се жалела и му викала на мажот:
  Доста ми е веќе од се!
  Синоќа се врати вчера наутро!
  Ако и вечерва се вратиш утре...

 • Што се викаат кочниците на Југо?
  Додатна опрема.

 • - Тато, кажи ми, како јас сум роден?
  - Па сине, знаев дека ќе дојде денов кога ќе се прашаш.
  - Еве како. тато и мама еден чет...

 • Влегува Блажо дрво пијан во спалната соба и и вели на Мара:
  - Маро, многу те сакам, ајде да водиме љубов!
  Мара:
  - Бегај бе...