Старци

Зошто прасињата киднале од дома?
Затоа што старците им се свињи!

Вицотека

 • Синот го прашува татко си:
  - Тато, кое животно е најстаро?
  - Зебрата, сине.
  - Од каде знаеш?
  - Па, сите животни се во...

 • Трпе решил да му признае нешто на својот пријател па го викнал на гости и му вели:
  - Морам да ти признаам. Јас сум геј.
  - Живееш...

 • Се јавува мажот кај докторов и му вика:
  - Докторе помагајте жена ми се пораѓа има големи болки!!!
  Докторот:
  - Ова е...

 • Разговараат две плавуши:
  - Слушна за Маца? Се фатила со ветеринар.
  - Аууу, што ќе и е старец?
  - Не ветеран мори, туку...