Гумичка на стапот

Влегува некој тинејџер со вокмен на уши, рокнат до даска, во автобус и седнува до некоја баба.
Бабава седела мирно некое време, ама почнала да ја нервира музиката, па земала да тропа со бастумот по подот.
Дечково се изнервирал што му се расипува музиката, па и дофрлил на бабата:
- Бабо, а да ставеше гумичка на тоа стапот!?
- Татко ти требал да стави гумичка на стапот! - му дрекнала бабата.
- Татко ти требал да стави гумичка на стапот, а не јас!

Вицотека

 • Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат.
  - Мамо, зошто оној мавта со стапот?
  - Сине тој е диригент....

 • На интервју за работа:
  - Колкава плата очекувате?
  - Паа, околу 1,000 евра.
  - Ќе ви дадеме 3,000 евра плата, секретарка,...

 • Се возат две плавуши во фиќо...
  Фиќото почнало да трокира. Едната русокоса ја отвора хаубата:
  - Па ти немаш мотор!
  Другата...

 • Како се вика дете во релна на 100 степени?
  - Огнен.
  Како се вика дете во релна на 200 степени?
  - Жарко.
  Како се вика...