Кажипрст

Трале:
Трпано, каде е Трпе?
Трпана:
Умре, за време на војната го погодија со снајпер во кажипрстот!
Трале:
Е како бе во кажипрст па умрел:
Трпана:
Баксуз, баш тогаш си го чепкал носот!!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТаткото го прашува малиот Трпе: - Ова ли е твоето школо? - Да, тато. - Ееее, и јас одев во истото школо пред 20 години... + повеќе

Молер ја молерисова Лудницата. Двајца лудаци стојат под неговата скала и разговарааат: - Еј сакаш ли да му ја тргнеме... + повеќе

Мечокот решил да прави роденден. Како главен во шумата ги собрал сите животни и им рекол дека кој ќе му донесе глупав... + повеќе

Поминува Итар Пејо преку камен мост и го гледа Тарзан како се спрема на скокне во Вардар: - Немој да скокаш, долу има... + повеќе