Пијаница

Некоја жена го буди мажот ноќеска во 3 саатот и му вика:
Абе пијаницо вчера во фрижидерот оставив 3 шишиња ракија зошто сега има само 1?
Мажот: Зашто не сум го видел?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаМажот, лекар се кара со својата жена, домаќинка за време на појадокот, бесен бега од масата и вели: - И да знаеш,... + повеќе

Оди малиот Трпе кај татко му: - Тато учителката ни кажа да си купиме атлас. - Сине, а да почекаме малце да се среди... + повеќе

Си доаѓа дедо дома и гледа како некоја згодна девојка му го пребарува станот. - Леле, дедо те молам не викај полиција,... + повеќе

Седи дете покрај кејот кај камениот мост и плаче, поминува полицаец и го прашува детето зошто плаче. - Ми падна бурекот... + повеќе