Златара

Трпана му се јавува на телефон на Трпе и му се дере:
- Каде си ти идиоте??!!!
- Драга, ти текнува ли на онаа златарата каде ти се заљуби во едно ланче за кое ти реков дека еден ден ќе биде твое?
- Дааааааа, и?
- Е, јас сум сега во кафаната спроти златарата.

Вицотека: 

Вицотека

 • Кажуе циго на доктора:
  - Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце!
  - Па имаш ли ти циго деца?
  - Имам......

 • Што прави грчки вирус во компјутер?
  - Менува имиња на фајлови и фолдери.

 • Си бил некој кумановец и патувал во американска пустина со коњ.
  Ама по некое време му умрел коњот и кумановецот си рекол:
  - Ск...

 • Си бил некој силен човек и отишол во странство да работи како пожарникар. Кога стигнал таму веднаш се фатил за работа....