Како се делат жените?

- Жените се делат на вдовици, и оние кои работат на тоа.

Вицотека: 

Вицотека

 • Како кој оди на одмор?
  - Лавот сам.
  - Тигарот со љубовница.
  - А Мајмунот со жена.

 • Трпе оди во продавница за спортска опрема:
  - Имате ли падобрани?
  - Да!
  - Ве молам да ми објасните како се користат?...

 • На час по биологија. Ајде деца кој ќе ми каже некое убаво цвеќе.
  - Љубичица!
  - Браво, многу убаво.
  - Нарцис, учителке.....

 • Доаѓа Трпе дома од кладилница и и вика на Трпана:
  Ах ме изеба Интер.
  Трпана:
  Ах а мене ме изеба Милан!
  Блажо:
  ...