Слон и крава

Седи крава на гранка од дрво и плети.
Прелетува слон и кравата вика:
- Свашта!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаКоја е разликата помеѓу сонцето и свекрвата? - Нема разлика, ниту едното ниту другото не можеш да го гледаш.

Спасенија и пишува на мајка си: - Драга мамо, ние сме добро. Во неделата бевме во Долно Дупени на панаѓур и кога... + повеќе

Шетаат татко и син на пазар, и синот го прашува татка си: - Тато, тато, што се овие? - Сини сливи. - А зошто се црвени... + повеќе

Македонска тепачка: - Што е бе? - Што сакаш бе? - Ела бе ваму качи се! - Ела бе ти симни се! - Леле ако ти се качам... + повеќе