Улична продавачка

Плавуша среќава своја пријателка и низ разговорот ја прашува:
- Разбрав дека си се вработила, каде?
- Да, работам како улична продавачка.
- Стварно? Леле секогаш ме интересирало, колку чини еден метар улица?

Повеќе од Вицотека



Влегло дете во продавница и и вика на продавачката: - Тето, дај ми тафе. - Што сакаш? - Тафе бе тето, тафеаво. - Што е... + повеќе

Плавуша полагала за возачка дозвола. Следниот ден ја сретнал комшијата и ја прашува: - И, како? Положи ли? - Не знам,... + повеќе

Жената: Јадеше!? Мажот : Јадеше!? Жената: Ме слушна што ти реков!? Мажот : Ме слушна што ти реков!? Жената: Што ти е,... + повеќе

Влегува полицаец во црква и започнува да ги дува свеќите. Попот оди до него и го прашува: - Зошто ги дуваш свеќите? -... + повеќе