Кец

Наставникот го прашува ученикот:
- Кога ќе го поправаш кецот?
- Ако не оваа година, наредната сигурно.

Вицотека: 

Вицотека

 • Стојнке, цвете мој ја много те сакам, свак вечер на тебе мислу а свак пут кт ке те виду све поечке и поечке те посакују, осикаш ли и ти такој...

 • Се пораѓала жената на некој селанец и тој го повикал локалниот лекар да се погрижи се да биде во ред.
  Доаѓа лекарот, влегува во собата...

 • Метереолозите предвидуваат глобално затоплување,
  Температурата на Антартикот се искачила на -47 степени!

 • Трпе оди во продавница за спортска опрема:
  - Имате ли падобрани?
  - Да!
  - Ве молам да ми објасните како се користат?...