Скопје

Што би се случило кога на сељаците би им светеле очите?
- Скопје од авион би изгледало како Лас Вегас!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСмртта дошла по Трпе, заѕвонила на врата и Трпе отворил: - Добар ден, Трпе. - Добар ден. - Дојдов по твојата душа! Трпе... + повеќе

Умреле баба и дедо вегетаријанци цел живот на здраву храну идев куде Господа и он ги кажуе дека ќе идев у рај. Улазав... + повеќе

Во одделот за интензивна во Скопје секоја недела точно во 11 часот умираат пациентите во истата соба и кревет, без... + повеќе

Трпе со врски отишол да бара работа во Влада. - Дали претходно работевте нешто? - Да пет години во војска. - Имате... + повеќе