Скопјанец во Охрид

Си бил некој Скопјанец во Охрид и оди до трафика и го прашува продавачот:
- Имате Марлборо?
Продавачот:
- Да имаме.
Скопјанецот:
- А, Лајт?
Продавачот:
- Ами не е куче па да лајт!!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПолицаец го кара некој пијан шофер: Абе, нели знаеш дека ако си пиел алкохол, дека воопшто не смееш да го допреш... + повеќе

Три брачни пара слават годишница на брак во еден хотел.. После вечерата секој пар оди во својата соба. Утрото, мажите... + повеќе

Пријатели на телефон: Ало брат како си , што правиш? Еве бе брат и помагам на жена ми усисавам со правосмукалка. Како... + повеќе

Грујо отвара нов пензионерски дом, а насобраните пензионери скандираат: - Фала ти за среќното детство! - Фала ти за... + повеќе