Алкохоличари

Цветко ѕвони на телефон:
‎- Ало, дали е тоа советувалиштето за алкохоличари?
- Да, повелете, како можеме да ви помогнеме?
- Ќе може да ми кажете како се прави Мохито?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСе јавува човек и прашува: - Ало, дали е ова советувалиште за алкохоличари? - Да. - Сакам да ме посоветувате што да... + повеќе

Мајка и бебе патувале во автобус. Детето почнало да плаче. Мајката земала да го дои, но тоа не престанувало. - Јади ако... + повеќе

Зошто зборот „скратено“ е толку долг?

Плавуша се јавува на интернет провајдер подршката: - Не можам да влезам во интернет... - Сигурна ли сте дека ја... + повеќе