Piroćanac dužan pare

Pita Lala Piroćanca:
• Nisi zaboravio da si mi dužan pare?
Piroćanac će:
• Ne, nisam, pamtiću to do kraja života!

Вицотека: 

Вицотека

 • Што вели кондом во суд?
  - Не сум јас крив, ме навлекоа!!!

 • Ако сме настанале од мајмуни, зошто мајмуните сеуште се живи?

 • Некоја плавуша била на квиз во кој поставуваат прашања и одговара прв оној кој прв ќе притисне на тастерот. Водителот чита прашање:
  -...

 • Одат Трпе и Трале на бензинска пумпа у Германија.
  Дизел? Бензин? ги прашува работникот.
  Васер (вода) - вели Трпе
  Работникот...