Новчаник

Јавља се кумановац у радио и вика:
- Ја најде новчаник!
- Добро и што најде у њега?
- Па имаше 1500 евра, 150 000 ден. и лична карта на име Зоран.
- И добро, што сакаш с`г?
- Па, ако може една песна за Зокитаааа!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Трпе:
  - Мамо, се сеќаваш ли кога ми рече дека ако добијам 4 ќе ме пуштиш да си играм цел ден?
  - Да, зошто?
  - Денес можеш да...

 • Во Македонија дошле двајца терористи од една блискоисточна земја со намера да ја спроведат "Алаховата казна над македонските неверници."Еве...

 • Учителката во Чернобил прашува: колку е 10+10?
  По долго време едно дете одговара: 20.
  Точно, меѓутоа ќе добиеш 1, затоа што...

 • Жената одненадеж се враќа дома и ја затекнува домашната помошничкa седната во скутот на мажот и.
  - Аууу - мажу!
  - извикува...