Гатачка

Отишол Трпе на гатачка, тропнува на врата, а таа вели:
- Koj e?
На тоа Трпе:
- Ебатe видовитата.

Вицотека: 

Вицотека

 • Учителката ги прашува децата што би сакале да бидат кога ќе пораснат:
  - Трпе ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?
  - Јас...

 • Он:
  Здраво, имам 40 години, се бавам со политика и сум поштен човек?
  Она:
  Здраво душо, имам 35 години, се бавам со...

 • Во лифт заглавиле еден дечко и една малку грда девојка.
  Девојката го предупредува:
  - Ако пробаш нешто ќе почнам да врискам!...

 • Последна вест:
  Обединетите нации им понудија на Црногорците столче во Њујорк.
  Тие одбија.
  САКААТ ЛЕЖАЛКА!