Шекспир

Наставничката го прашува Трпе:
- Што знаеш за Шекспир?
- Истото што и он го знае за мене.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаРазговараат две другарки. Едната и вика на другата: - Да ти се пофалам си фатив дечко. А другарката и вика: - Епа ајде... + повеќе

Šta žene viču na skretanju za Vrnjačku banju? • Evo Je-banja!

- Колку продажби направи денес? – Прашал менаџерот. – Пааа… една. – Една?!? Обично продавачите прават по 20-30 дневно.... + повеќе

Трпе на ново работно место како директор во фирма се решил уште од почеток да им покаже на сите што е тоа директор и... + повеќе