Работниот ден на еден државен службеник

08:00 Почеток на работниот ден.
08:30 Пристигнување на работно место.
08:45 Пауза за кафе.
10:00 Проверка на e-mail
11:00 Подготовка за паузата за ручек
12:00 Пауза за ручек
13:00 Крај на паузата за ручек
13:30 Враќање од паузата за ручек
14:00 Сурфање на Web
15:00 Пауза за кафе
16:00 Подготовка за заминување дома
16:30 Заминување дома
17:00 Крај на работниот ден

Вицотека: 

Вицотека

 • Се враќа синот од школо дома и му вика на татко му:
  - Тато, јас сум педер!
  Таткото:
  - Абе седни учи таму, педер бил ???

 • Трпе го носи син му во некое атеље и му вика на уметникот:
  - Еве ти го! Научи го да слика!
  - Ама господине, тоа не е така лесно....

 • Трпе имал голем мерак да се јавува по телефон во доцните ноќни часови на непознати особи. И се јавува на некоја млада девојка:
  - Здраво...

 • • Šta radiš?
  • Evo, bio na trčanju!
  • Aha, jesi povratio kondiciju?
  • Povratio jesam, kondiciju nisam!