Пинокио и Робокап

Кажуе циго на доктора:
- Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце!
- Па имаш ли ти циго деца?
- Имам... Пинокио иде у забавиште, а Робокап у прво одделение!

Вицотека

 • Спасенија и пишува на мајка си:
  - Драга мамо, ние сме добро. Во неделата бевме во Долно Дупени на панаѓур и кога тргнавме дома наидоа...

 • Чак Норис е застрелан вчера вечерта. Куршумот настрада а пиштолот е во бегство!!!

 • Црногорец донел дома невеста и и го кажува куќниот ред:
  - Чуј жено...
  - Од сад чеш свако вече да переш ноге мени, мом брату и мом...

 • Мујо и Хасо фатиле златна рипка на некој пуст остров. Рипката им рекла:
  - Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба на двајцата!...