10 знаци дека си Mакедонец

1. Родителите се грижат за своето дете додека тоа не наполни 48 години.
2. Носиш тренерки со пет линии и натпис “Aadibasss”.
3. Весникот е предмет со двојна употреба.
4. Единствено полоши од политичарите се фудбалерите кои губат од сите.
5. Одиш во викендичка за да работиш, а не за да одмараш.
6. Ако турнеш некого на улица велиш „ОП“.
7. На секој виц одговараш „Го знам ама на друг начин“.
8. Цел живот си играш криенки: фрлаш ѓубре од десетти кат и потоа ѕиркаш дали си погодил и дали некој те забележал.
9. На иста маса стои знакот за забрането пушење и - пепелник.
10. Секој ден слободно ги вежбаш најтешките дисциплини во возење: одбегнување пешаци и дупки, пронаоѓање невозможни места за паркирање.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаОтишја човек да се исповеда: - Дедо попе ја гу изневери жену ми! - Колко пута чедо божје? - Па добро ја не дојде да се... + повеќе

• Hajde sine, pozdravi čiku! Kako se ono kaže kad gosti odlaze? • Kaže se: "Hvala Bogu"!

Една група мажени жени билe на семинар на тема: „Kолку љубов постои во вашиот брак“? Ги прашале: - Koлку од вас ги... + повеќе

Доаѓа Англичанец во Македонија оди во хотел и зема клуч од соба број 2. Се јавува на рецепција и му вели: - Two tea to... + повеќе